Levykauppa  |  Kilpailu  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle

Kuningasbasso Matti Salmisen paluu nuoruutensa maisemiin oli jättimenestys

Uittamon tassilavan täyttyi yleisöstä jo tuntia ennen Esa Pasan esiintymistä. Lue lisää esimerkiksi Iltalehdestä.

Suomalainen kuningasbasso Matti Salminen palaa nuoruutensa maisemiin

Turussa Uittamon tanssilavalla koetaan lauantaina 2.8 nostalginen ilta kun maailmalla kiittäviä kritiikkejä saava kuningasbasso Matti Salminen esiintyy iskelmätähti Esa Pasana Yön Kulkijat orkesterinsa säestyksellä.

Korppolaismäen kasvatti aloitti laulamisen työväenyhdistyksen lapsikuorossa.

Vuonna 1951 Maire Salminen vei poikansa Turun Työväenyhdistyksen kuoron harjoituksiin. Musikaalinen Matti sai kuorossa ensimmäiset ohjatut laulunoppinsa.
Myöhemmin Esa Pasa -nimellä tanssimusiikkia laulanut Salminen oli Tapio Koivusen yhtyeen solisti. Pasan ensimmäinen keikka oli todennäköisesti Mynämäen seurojentalolla.
Vuoden 2007 Joroisten musiikkipäivillä Matti yhtyeineen esittivät tanssimusiikkia Torstilan kartanon navetan ylisillä, jonne saapui musiikkijuhlaväkeä tungokseen asti. Siellä sovittiin, että tämä viedään Turkuun, jos paikka löytyy. Ja löytyihän se. Turun Tovereiden perinteisestä Uittamon tanssilavasta tulee nyt tämän tähti-illan keskus. TuTon toiminnanjohtaja Henry Toivari on varma, että lava-alue tulee täyttymään tanssi- ja kuulijakansasta. Nyt Matilla on mukanaan muusikkoystäviään; rumpali Mauri Liponkoski, basisti Kai Kivikoski, saksofonisti Eki Välilä ja Sibelius Akatemiassa Matin kanssa opiskellut hanuristi Ari Hakulinen. Tästä syntyi kokoonpano ESA PASA ja hänen yhtyeensä YÖN KULKIJAT.

Matti laulaa klo 20-22

Illan ohjelman mukaan Esa Pasa yhtyeineen tanssittaa kansaa klo 20-22. Sen jälkeen aina kello 01 saakka esiintyy tanssittavaa 60-luvun popmusiikkia soittava turkulaisyhtye Legenda-66. Illan erikoisvieraana laulaa Annimaria Rinne, näyttelijä Tommi Rinteen tytär.
Lippujen ennakkomyynti on Turun Tovereiden toimistolla 28.6. saakka. Lippuja on saatavana myös Uittamon tanssilavalla tanssi-iltoina.

© Turun Tähtituotanto Oy