Levykauppa  |  Kilpailu  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle
Tiedustele Sokos Hotellien majoituspakettia

Voit ostaa lippusi Lippupisteestä---- tai Kaupunginteatterin LippumyymälästäTänä vuonna vietämme Turun Tähtituotannon 20-vuotisjuhlaa. Samalla juhlimme sitä, että Sointu-konsertteja on järjestetty jo kymmenenä vuotena peräkkäin, yhteensä 11 kertaa. Sointu-konserttien tähtiesiintyjinä ovat aikaisemmin olleet mm. Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio, savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuuselasekä tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Turun surusilmämme Aulis Kotaviita on myös ollut usein mukana. Yllätyssolisteina ovat esiintyneet Linda Lampenius ja Matti Salminen.

Vuonna 2009 Sointu-konsertin solisteina ovat Anneli Saaristo, Matti Salminen ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Vuokko Valkamo ja suuren Sointu-orkesterin johtajana Ari Hakulinen. Ohjelmassa on tänäkin vuonna nostalgisia Sointu-iskusäveliä. Konserttikappaleiden sovitukset on tehty alkuperäisten savikiekoilla soineiden kappaleiden mukaan. Tänä vuonna ohjelmassa on myös uudempaa musiikkia, yllätysesiintyjiä sekä konserttitanssiaiset.

Anneli Saaristo on monipuolinen taiteilija, väkevä, intohimoinen ja sensuelli laulujen tulkitsija. Uran varrelle mahtuu useita kunnianosoituksia, kansainvälisiä ja kotimaisia laulukilpailuja. Tie maailmalle alkoi kuusikymmentäluvun lopulla tanssiorkesterin solistina Turussa ja huipentui Eurovision laulukilpailuissa Lausannessa upeaan esitykseen La Dolce Vita. Menestyksekäs esitys toi Annelin uralle uutta potkua ja ensimmäisen kultalevyn. Päättyvä vuosi 2009 on merkittävä juhlavuosi Annelille, joka täytti helmikuussa 60 vuotta ja viettää taiteilijauransa 40-vuotisjuhlaa. Hänen ensimmäisen kultalevynsä La Dolce Vitan julkistamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Tämä on juhlavuosi sekä Annelille että Tähtituotannolle ja näiden kahden yhteistyölle. Tähtituotanto nimittäin perustettiin 20 vuotta sitten juuri La Dolce Vitaa varten. Yhtiö julkaisi myös Annelin uusimman, kauan odotetun levyn Uskalla Rakastaa, joka ilmeistyi helmikuun 2009 alussa. Onkin jo korkea aika, että Anneli esiintyy Sointu-konsertin solistina.

Kulttuuriturkulainen, Professori, Bayerische ja Österreichische Kammersänger, maailmalla ja kotimaassa tunnetuin suomalainen oopperalaulaja, turkulaissyntyinen mahtava basso Matti Salminen ei paljon esittelyjä kaipaa. Hänen elämänkaarensa vaatimattomasta turkulaiskodista maailman suurille oopperalavoille on ollut huikea. Laulajan ura, joka alkoi jo 1960-luvulla, jatkuu täysillä ympäri maailmaa. Laulajan uransa hän aloitti Turun ympäristön tassilavoilla Esa Pasa -salanimellä esiintyen ja on viimeaikoina palannut yhä useammin kevyen musiikin pariin. Matti on edennyt urallaan vaiheeseen, jossa saa itse valita työtehtävänsä. Sointukonsertin yllätyssolistina Matti esiintyi vuonna 2006 ja esitti Usko Kempin Lentävän Hollantilaisen laulun, joka myös levytettiin. Yhteistyö Turun Tähtituotannon kanssa jatkui Esa Pasan esiintymisellä Uittamon tanssilavalla 2007 sekä Salminen Saimaalla 2009 -tanssikiertueen merkeissä. Tätä kirjoitettaessa tekeillä on myös uusi levy.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut myös usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa.
Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002
 

© Turun Tähtituotanto Oy