Levykauppa  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle

Liput Lippupisteestätai Kaupunginteatterin Lippumyymälästä
Cumulus-hotellin majoituspaketti Hamburger Börssin majoituspakettiKULTTUURIPÄÄKAUPUNKIVUODEN VARASLÄHTÖ

Sointu-konsertin solisteina ovat virolainen Mart Sander, Erkki Liikanen ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Heikki Kahila. Tällä kertaa konsertissa juhlitaan vuoden vaihtumisen lisäksi Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden alkamista ja sitä, että Georg Otsin syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 90 vuotta. Konserttin ohjelmistossa on nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi Otsin tunnetuksi tekemiä kappaleita, ja kaikki sovitukset on tehty alkuperäisten sovitusten mukaan. Toisen konsertin jälkeen ylälämpiössä otetaan tanssin pyörteissä kulttuuripääkaupunkivuoden ensimmäiset askeleet.

Sointu-konserttien tähtiesiintyjinä ovat aikaisemmin olleet mm. Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio, savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuusela sekä tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Turun surusilmämme Aulis Kotaviita on myös ollut usein mukana. Laulujen voimakas tulkitsija Anneli Saaristo oli konserttimme solistina vuonna 2009. Yllätyssolisteina ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen.

Mart Sander on monipuolinen virolainen taiteilija; muusikko, näyttelijä ja televisiojuontaja. Hänellä oli pääosa muun muassa suomalaisessa elokuvassa Iskelmäprinssi vuonna 1991. Sander syntyi Tallinnassa vuonna 1967. Hän aloitti musiikkiopinnot Tallinna Muusikakeskkoolissa (TMKK) pääaineenaan viulu vuonna 1974. Myöhemmin hän suoritti koreografian ja orkesterinjohtamisen opintoja. Sander oli Viron Kansallisoopperan jäsen vuodesta 1986 vuoteen 1992. Hän on niin ikään esiintynyt lukuisissa englanninkielisissä koomisen oopperan tuotannoissa. Sander on ollut mukana Modern Fox -kokoonpanossa 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2000 hän oli mukana perustamassa tallinnalaista Bel-Etage Concert Orchestraa. Sanderin elokuvaohjauksiin lukeutuvat Varas (1992) sekä Berlin 1945: Musik Unter Bomben (2007). Kotimaassaan Sander on juontanut erinäisiä televisio-ohjelmia, kuten sikäläistä Tanssii tähtien kanssa -tuotantoa Tantsud tähtedega kumppaninaan Merle Liivak. Hän on isännöinyt myös virolaista Bumtsibumia useita vuosia. Mart Sander on liittynyt mm. Olavi Virran, Henry Theelin ja Reijo Kallion joukkoon kun Turun Tähtituotanto julkaisi Sointu-levymerkillään Sanderin levyn Ruusuinen hetki.

Erkki Liikanen on monipuolinen laulaja ja rumpali. Hän on tullut tunnetuksi viihdyttäjänä, jonka skaalaan mahtuu niin huumorilauluja kuin klassista musiikkia. 1960-ja 70-luvuilla Liikanen teki lukuisia country-tyylisiä äänityksiä eri levy-yhtiöiden palveluksessa. Erkki Liikanen on esittänyt myös hengellistä musiikkia ja Juha Vainion tuotantoa. Liikasen ensimmäinen tunnettu levytys oli vuonna 1962 levytetty Speedy Gonzales. Sauvo Puhtila teki kappaleeseen suomenkieliset sanat ja kappaleen suomenkieliseksi nimeksi tuli Hiiri Gonzales. Liikasen laulajaura lähti etenemään tästä levytyksestä. Erkki Liikanen pääsi rumpaliksi Erik Lindströmin yhtyeeseen Liikasen olleessa vielä alaikäinen nuori poika. Liikanen on toiminut rumpalina myös Pertti Metsärinteen orkesterissa, jonka kautta Juha Vainion sanoitukset saivat näkyvyyttä ennen kuin Vainio oli ehtinyt vielä tulla yleisemmin tunnetuksi. Liikanen on ollut mukana myös Rauno Lepistön orkesterissa. Erkki Liikanen on osallistunut Syksyn säveleen useita kertoja 1970- ja 1980-luvuilla. Vuonna 1975 Erkki Liikasen kilpailukappale Evakkoreki voitti yli sadallaviidelläkymmenellätuhannella postikorttiäänellä. Liikanen osallistui kilpailuihin myös seuraavana vuonna kappaleella Jokkantii ? ja jälleen tuloksena oli kilpailun voitto. Toiseksi Liikanen sijoittui vuonna 1977 kappaleella Kolmen konstin Timepermanni, 1983 kappaleella Reikani, Reikani, 1984 kappaleella Tuttu mies, putkimies ja vuoden 1989 kappaleella Taikuri itämaan 1989. Erkki Liikanen on jo kolmatta kertaa Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.


Lataa yleinen konserttijuliste
Lataa SOK-konserttijuliste
Lataa Cumulus-konserttijuliste
Lataa Lehdistöpaketti
 

© Turun Tähtituotanto Oy