Levykauppa  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle
OSTA LIPPUJA:
        tai Kaupunginteatterin Lippumyymälästä  


 
Hamburger Börssin majoituspaketti
KUNNIANOSOITUS SUOMEN VANHIMMALLE TANSSIORKESTERILLE JA ISKUSÄVELIEN PERINTEIDEN JATKAJALLE

Viime vuoden vaihtuessa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi päätettiin Sointu-konsertin merkeissä. Tällä kertaan ohjelmassa on jälleen tanssit, mutta Sointu-orkesterin korvaavat legendaarinen Dallapé, joka muutti nimensä aina Sointu-orkesteriksi soittaessaan Sointu-äänilevyille iskusävelmiä 1940-luvulla. Tansseissa soittaa rytmiorkesteri Aninkaisten Sävel.

Uudenvuodenaaton Sointu-konsertteja on järjestetty jo kolmentoista vuoden ajan. Tämänkertaiset konsertit ovat järjestyksessään 18. ja 19. Tämän vuotinen konsertti on poikkeuksellinen, sillä Sointu-orkesterin korvaa legendaarinen tanssiorkesteri Dallapé. Lavalle solisteiksi kiipeävät Juha Hostikka, Sami Saari ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Ari Hakulinen. Konsertissa kuullaan nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi Dallapén omaa ohjelmistoa. Tällä kertaa vuosi vaihtuu taas tanssin merkeissä. Yleisöä tanssittaa rytmiorkesteri Aninkaisten Sävel solisteineen, jonka kotinurkilla konserttikin järjestetään. Kovatasoinen esiintyjäjoukko tarjoaa upean juhlatunnelman sekä salin että lämpiön puolelle.

Dallapé-orkesteri on suomalaisen populaarimusiikin historian kaikkein aikojen merkittävin kokoonpano. Dallapé on tehnyt kahdeksankymmenen vuoden aikana noin tuhat levytystä. Sen riveissä ovat esiintyneet käytännöllisesti katsoen kaikki kevyen musiikin historiaan merkittävästi vaikuttaneet laulajat ja muusikot Georg Malmsténista Topi Sorsakoskeen ja Viljo Vesterisestä Timo Lassyyn. Dallapé-orkesterin levyttämien kotimaisten menestyslevyjen ja ikivihreiden määrä on ylittämätön. Martti Jäppilän 1925 perustama Dallapé on ollut monella tapaa kevyen musiikin edelläkävijä. Se teki orkesterina ensimmäisen levytyssopimuksen Suomessa, aloitti ensimmäisenä koko maan kattavat kiertueet ja ryhtyi ensimmäisenä kustantamaan kevyen musiikin nuottivihkoja. Tämän päivän Dallapé jatkaa samaa edelläkävijän perinnettä. Orkesterin uusi johtaja on helsinkiläinen ooperalaulaja Juha Hostikka, joka on kantanut upeasti vastuunsa vetää maamme tunnetuinta tanssiorkesteria. Hostikka myös laulaa levyllä sekä konserteissa. Varsinainen solisti on Sami Saari, joka on jo ennättänyt saada roimasti kehuja seuraten mm. Georg Malmsténin, Olavi Virran sekä Kauko Käyhkön jalanjäljissä.

Juha Hostikka on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajanaan on ollut Peter Lindroos. Alunperin baritonista tenoriksi vaihtaneen Hostikan äänessä on runsautta ja värikylläisyyttä. Pitkän uransa aikana hänestä on tullut erityisesti kysytty lastenoopperoiden ja modernien oopperoiden tulkitsija ja kantaesittäjä. Vuonna 2010 konserttilavat ovat tulleet tutuksi Hostikalle maineikkaan Dallapé-orkesterin elvyttäjänä ja toiminnanjohtajana. Hostikan tenori taipuu oivallisesti myös ikivihreään.

Sami-Jussi Saari (s. 21. tammikuuta 1962 Tampere) on suomalainen laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja kitaristi. Siviiliammatiltaan hän on suutari. Saari on pitkän linjan muusikko, jonka oma sooloura alkoi vuonna 1997 julkaistusta Do re mi -albumista ja jatkui 1999 ilmestyneellä Samtheman-levyllä. Sami Saari tunnetaan parhaiten hiteistään "Ainutkertainen", "Sen luonteinen mies", "Mä teen oikein", "Onnen kyyneleet" ja "Iisimmin". Paitsi sooloartistina, Sami Saari muistetaan Veeti & The Velvets -lauluyhtyeestä. Muusikkona Sami Saari on soittanut myös mm. Kake Randelinin, Pave Maijasen, Ali & Rosvot ja Aki Sirkesalon yhtyeissä. Vuonna 2010 hänestä tuli Dallapé-orkesterin laulusolisti.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.

Aninkaisten Sävel on vuonna 2008 perustettu 11-miehinen mannermainen fox-kokoonpano, joka muistuttaa mahdollisimman tarkoin 1920- ja 1930-lukujen suuria rytmiorkestereita. Orkesterin pyrkimyksenä on tavoittaa aikakaudelle luonteenomainen, kaihoisasti svengaava orkesterisointi - sellainen, josta 1920- ja 30 -luvun fox-miehet uneksivat. Aninkaisten Sävel soittaa tuolta ajalta peräisin olevia tai orkesteria varten tyylinmukaisesti laadittuja sovituksia ja sen soittajat ovat solistisia pitkän linjan fox-miehiä. Orkesterin kotipaikka löytyy Turun Aninkaistenmäestä, josta innoittavat kipinät ovat levinneet kaupunkiin ja Suomeen aikaisemminkin. Orkesterin laulusolisteina toimivat Sanna Vartiainen, Sabina Hadzibulic ja Elias Aarnio.

Jos muistellaan Sointu-konserttien aikaisempia tähtiesiintyjiä Aulis Kotaviidan lisäksi, on mainittava ainakin Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio sekä savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuusela ja Pirkko Mannola. Esiintyjäkaartiin ovat kuuluneet myös tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Laulujen voimakaat tulkitsijat Anneli Saaristo ja Matti Salminen olivat konsertin solisteina vuonna 2009. Edellisenä vuonna esiintyjäjoukkoon liittyi virolainen Mart Sander ja viime vuonna paremmin näyttelijä tunnettu Ismo Kallio. Yllätyssolisteina konserteissa ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen. Tähän arvovaltaiseen joukkoon liittyvät nyt siis viihdeuransa jo vuonna 1925 aloittanut Dallapé solisteinaan Juha Hostikka ja Sami Saari sekä alkuperäisiä iskusäveliä kunnioittava Aninkaisten Sävel solisteineen.


Lataa yleinen konserttijuliste ja muuta kuvamateriaalia
Lataa SOK-konserttijuliste
Lataa Cumulus-konserttijuliste
Lehdistöpaketti tulossa
 

© Turun Tähtituotanto Oy