Levykauppa  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle




OSTA LIPPUJA:

Lippuja myy Lippupalvelu. Turussa lippuja voi ostaa myös mm. Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalon lippukassassa (Aninkaistenkatu 9): ma-to klo 11-17 sekä ovelta tuntia ennen tilaisuuden alkua.




Hamburger Börssin majoituspaketti



Tiedustele myös Cumuluksen maijoituspakettia




"Ikivihreitä", taattua Sointu-laatua ja terveiset 1920-luvulta.

Tänä vuonna lavalle nousee legendaarinen Pentti-Oskari Kankaan 7-seinähullua veljestä solisteinaan Marjatta Leppänen, Matti Heinivaho ja Aulis Kotaviita. Tansseissa soittaa Matti Heinovaho yhteineen.

Uudenvuodenaaton Sointu-konsertteja on järjestetty jo viidentoista vuoden ajan. Tämänkertaiset konsertit ovat järjestyksessään 22. ja 23. Sointu-orkesterin vuoro on ollakatsomossa ja lavalle astuu Pentti-Oskari Kankaan 7-seinähullua veljestä solisteinaan Marjatta Leppänen, Matti Heinivaho ja Aulis Kotaviita. Solisteina nähdään mm. Marjatta Leppänen, Matti Heinivaho ja Aulis Kotaviita. Konsertissa kuullaan nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi 7-senähullun omaa teemaan sopivaa ohjelmistoa. Tällä kertaa vuosi vaihtuu taas tanssin merkeissä. Yleisöä tanssittaa Matti Heinivaho yhtyeineen. Upeat esiintyjät ja huippuorkesterit tarjoavat jälleen unohtumattoman juhlatunnelman sekä salin että lämpiön puolelle.

Pentti-Oskari Kankaan Seitsemän Seinähullua Veljestä -orkesterin syntyi 1960-luvun puolivälissä. Vuonna 1966 orkesterin solistina toimi nouseva tähti Danny. Samana kesänä orkesteri järjesti kesäkiertueen, jonka keikka-autossa luki "Pentti Kankaan tangosextetti". Orkesterin paidoissa puolestaan koreili teksti "Hullu Oskarin hullut". Kesäkiertueen solistiksi palkattiin tuntematton Irwin Goodman. Samana kesänä orkesteriin liittyi myös Haukiputaalainen Lea Luukinen, jonka nimi muuntui Lea Laveniksi. Syksyllä orkesterin nimi vaihtui Pentti Oskari Kankaan showseitsikoksi, jonka solisteina vierailivat muun muassa Juha Vainio ja Jukka Kuoppamäki ja monet muut 60-luvun tähdet. Nimi Pentti Oskari Kankaan Seitsemän seinähullua veljestä syntyi vasta vuonna 1968. Vähän myöhemmin kokoonpanoon liittyi rumpali Raimo Smedberg ja Seppo Korjus. Tämän jälkeen orkesterille ominainen show-meininki alkoi syntyä kuin luonnostaan. Orkesteri kotiutui Raumalta Tampereelle ja pienten henkilövaihdosten jälkeen voimistui entisestään.
Orkesterin huumori upposi yleisöön ja orkesteri kiersi Suomen tanssilavoja 70-luvulla hurjalla keikkatahdilla. "Hullut" pystyivät viihdyttivät erilaisilla estradeilla kuten vanhainkodeissa, lastentarhoissa ja rocklavoilla. Samoihin aikoihin orkesteri alkoi menestyä levyllä ja niitti mainetta huvittavilla kappaleilla kuten "Hauska tappa vanha tuttu", "Lihavat on lepposia", ym. Orkesteri sai kahdesta albumistaan kultalevyt. Seura-lehden lukijat äänestivät orkesterin Suomen suosituimmaksi tanssiorkesteriksi.
Turun Tähtituotanto on julkaissut Orkesterin juhlalevyn "Tuplat vaakahuoneella" sekä singlet "Emma", "Meksikon pikajuna", "Emma & Meksikon pikajuna". Orkesteri esiintyy myös Ismo Kallion ja Aulis Kotaviidan taustalla levyllä "Meksikon pikajuna 1&2". Lisäksi fifty-fifty records -levymerkillä on julkaistu keräilyharvinaisuus "Leo Luumu - Tammerkosken sillalla" -CD single. 1970-luvun vauhtivuosien jälkeen pojat suunnittelivat vetäytymistä lavoilta. Juuri kun häly orkesterin ympärillä oli hiljentymässä löysivät "Hullut" hitin "Banaania poskeen" joka kipusi listaykköseksi ja suosio jatkui. Vuonna 1979 perustettiin UIT, joka toimi Linnanmäellä ja herrat Jaakko Salo, Jukka Virtanen ja Matti Kuusla palkkasivat orkesterin teatteriin pesti jatkui vuoteen 2007. UIT:ssa alkoi myös Marjatta Leppäsen ja ja Hullujen yhteistyö
Orkesterilla on vilpitön halu huvittaa ihmisiä, eli niin kuin itse sanovat: "Teemme työtä huvin vuoksi." Tähän varmaan yhtyy se suomalaisyleisö, jota orkesteri on viihdyttänyt vuosikymmenten ajan.

Marjatta Leppänen on suomalainen laulaja ja viihdeartisti. Hänen uransa alkoi Pelimanni-pojat -orkesterin solistina jo vuonna 1956, mutta ensimmäiset single-levytykset ilmestyivät vasta vuonna 1961. 1960-luvun tunnetuimpiin levytyksiin kuuluvat mm. "Sydämesi tyhjä huone" (1965), "Sellainen mies" (1968) sekä Lasse Mårtensonin kanssa duettona tehdyt "Iltaisin" (1965) ja "Leikiten" (1968). Euroviisukarsintoihin Leppänen osallistui vuosina 1963, 1965, 1966 ja 1975. 1960-luvulla artisti siirtyi estradiviihteen pariin. Euroviisukarsinnoista alkanut yhteistyö Lasse Mårtensonin kanssa jatkui ravintola-show'n merkeissä ja edelleen Matti Kuuslan ja Jukka Virtasen kanssa vielä pitkälle 1970-luvun puolellekin. Vuonna 1978 Leppänen oli mukana perustamassa Uutta Iloista Teatteria ja on ollut useiden vuosien ajan aktiivisesti mukana sen toiminnassa. Hän on myös esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa juontajana ja oli Yleisradion Puhelinlangat laulaa -ohjelman ensimmäinen juontaja aloittaessaan vuonna 1972.

Musiikkineuvos Matti Heinivaho on laulaja sekä televisiotuottaja ja -ohjaaja. Laulajana Heinivaho aloitti uransa vuonna 1951. Seuraavana keväänä hän perusti Domino-orkesterin, mutta liittyi jo samana syksynä Pelimannipojat-yhtyeeseen. Tässä kokoonpanossa hän laulun lisäksi soitti vibrafonia. Varusmiespalveluksen jälkeen syntyi Matti Heinivahon kvintetti. 1950-lopulla hän teki ensimmäiset levytyksensä, ensin Levytukku Oy:lle ja sitten Westerlundin His Master's Voicelle. Vuonna 1960 julkaistu "Tunturin juurella" oli Heinivahon läpimurtolevytys ja vuoden toiseksi suosituin kappale Mauno Kuusiston "Kertokaa se hänelle" jälkeen. Vuonna 1964 Heinivaho aloitti työskentelynsä YLE TV2:n musiikkitoimituksessa. Tuottajana ja ohjaajana hänen työuransa jatkui vuoteen 1999, jolloin hän jäi eläkkeelle. Heinivaho ohjasi ja toimitti TV2:lle yli 700 musiikkiohjelmaa. Vuonna 1966 Matti Heinivaho levytti toisen suuren hittinsä, käännöskappaleen "Lännen tie". Se oli alun perin Frankie Lainen tunnussävel televisiosarjasta Rawhide. Vuonna 1971 ilmestyi Heinivahon ensimmäinen albumi, Lännen tiellä. Heinivaho esiintyy edelleen esittäen varsinkin jazzia ja hän on toiminut Tamjazz ry:n puheenjohtajana.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama "Turun surusilmä", joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.

Jos muistellaan Sointu-konserttien aikaisempia tähtiesiintyjiä Aulis Kotaviidan lisäksi, on mainittava ainakin Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio sekä savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuusela ja Pirkko Mannola. Esiintyjäkaartiin ovat kuuluneet myös tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Laulujen voimakaat tulkitsijat Anneli Saaristo ja Matti Salminen olivat konsertin solisteina vuonna 2009. Vuonna 2010 esiintyjäjoukkoon liittyi virolainen Mart Sander ja vuonna 2011 paremmin näyttelijä tunnettu Ismo Kallio. Yllätyssolisteina konserteissa ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen. Vuonna 2012 tähän arvovaltaiseen joukkoon liityivät viihdeuransa jo vuonna 1925 aloittanut Dallapé solisteinaan Juha Hostikka ja Sami Saari sekä alkuperäisiä iskusäveliä kunnioittava Aninkaisten Sävel solisteineen. Viime vuonna Sointu-konsertin ensikertalaisia olivat Marjatta Leppänen ja Seminola-orkesteri solisteineen. Tälla kertaa joukkoon liittyvät Pentti-Oskari Kankaan 7-seinähullua veljestä sekä Matti Heinivaho yhtyeineen.



Lehdistöpaketti ja muuta materiaalia tulossa
 

© Turun Tähtituotanto Oy