Levykauppa  |  Kilpailu   |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle

Kuvat: Hanna Alpimaa ja Markku Hakulinen


Lataa
käsiohjelma
Sokos-hotellien majoituspaketti


Cumulus-hotellin majoituspaketti

Tänä vuonna suuren Sointu-konsertin solisteina ovat Eila Pienimäki, Erkki Liikanen ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Juhani Lavén ja suuren Sointu-orkesterin johtajana on Ari Hakulinen.

Ohjelmassa on tänäkin vuonna nostalgisia Sointu-iskusäveliä. Konserttikappaleiden sovitukset on tehty alkuperäisten savikiekoilla soineiden kappaleiden mukaan.

Eila Pienimäki on lähtöisin Töysästä, Etelä-Pohjanmaalta. Hänen ensimmäinen julkinen esiintymisensä oli reilusti alle kouluikäisenä Markus-sedän lastentunnissa radiossa. Pienimäen läpimurto oli Toivo Kärjen säveltämä nostalgiafoksi Vanhan veräjän luona (Decca) kesällä 1959. Eila Pienimäestä tuli maestro Kärjen uusi luottosolisti.
60-luvun alkupuolella Eila Pienimäki keikkaili ahkerasti silloisen aviomiehensä Juhani Korjuksen orkesterin laulusolistina. Pienimäki tutustui amerikkalaiseen kilpaurheilijaan, joka vei hänet vuonna 1966 mukanaan Yhdysvaltoihin. Eila viihtyi Atlantin takana kaikkiaan kuutisentoista vuotta, jatkaen kuitenkin esiintymisiään paikallisissa baareissa ja yökerhoissa.
70-luvulla Eila Pienimäki pistäytyi muutamana kesänä vanhassa kotimaassaan keikkaillen ja tehden vuonna 1975 Tuulikki-siskonsa kanssa yhteisen LP-levyn Luona vanhan veräjän (Anuco). Hän osallistui samana vuonna myös "Syksyn sävel"-kilpailuun kappaleella Mikä sinun oikein on? (Anuco).
Kun avioliitto urheilijan kanssa oli auttamattomasti ohi, Eila palasi vuonna 1980 pysyvästi Suomeen. Topi Kärki ei ollut unohtanut vanhaa suojattiaan vaan järjesti hänet jälleen levyttämään. Eila Pienimäen onnistunut comeback tapahtui 1981 Reino Markkulan On aina toukokuu (Finnlevy) levyn myötä. Sen jälkeen Eila Pienimäeltä 40-vuotistaiteilijajuhlansa kunniaksi ilmestyi CD Tuurin tyttö (Kuu-music), ja hänen levytystensä kokonaismäärä käsittää jo yli 200 nimikettä. Keikkailua Pienimäki on jatkanut aktiivisesti mm. aviomiehensä Jorma Kuukkulan kanssa. Lisäksi Eila on mm. julkaissut viisi runokokoelmaa ja pitänyt useita näyttelyitä öljyväritöistään.
(lähde: http://pomus.net/001602)

Erkki Liikanen on monipuolinen laulaja ja rumpali. Hän on tullut tunnetuksi viihdyttäjänä, jonka skaalaan mahtuu niin huumorilauluja kuin klassista musiikkia. 1960-ja 70-luvuilla Liikanen teki lukuisia country-tyylisiä äänityksiä eri levy-yhtiöiden palveluksessa. Erkki Liikanen on esittänyt myös hengellistä musiikkia ja Juha Vainion tuotantoa.
Liikasen ensimmäinen tunnettu levytys oli vuonna 1962 levytetty Speedy Gonzales. Sauvo Puhtila teki kappaleeseen suomenkieliset sanat ja kappaleen suomenkieliseksi nimeksi tuli Hiiri Gonzales. Liikasen laulajaura lähti etenemään tästä levytyksestä. Erkki Liikanen pääsi rumpaliksi Erik Lindströmin yhtyeeseen Liikasen olleessa vielä alaikäinen nuori poika. Liikanen on toiminut rumpalina myös Pertti Metsärinteen orkesterissa, jonka kautta Juha Vainion sanoitukset saivat näkyvyyttä ennen kuin Vainio oli ehtinyt vielä tulla yleisemmin tunnetuksi. Liikanen on ollut mukana myös Rauno Lepistön orkesterissa.
Erkki Liikanen on osallistunut Syksyn säveleen useita kertoja 1970- ja 1980-luvuilla. Vuonna 1975 Erkki Liikasen kilpailukappale Evakkoreki voitti yli sadallaviidelläkymmenellätuhannella postikorttiäänellä. Liikanen osallistui kilpailuihin myös seuraavana vuonna kappaleella Jokkantii – ja jälleen tuloksena oli kilpailun voitto. Toiseksi Liikanen sijoittui vuonna 1977 kappaleella Kolmen konstin Timepermanni, 1983 kappaleella Reikani, Reikani, 1984 kappaleella Tuttu mies, putkimies ja vuoden 1989 kappaleella Taikuri itämaan 1989.
(lähde: http://pomus.net/001715)

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030).
Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut myös usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa.
Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002
 

© Turun Tähtituotanto Oy