Levykauppa  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle
Liput Lippupalvelusta           tai Kaupunginteatterin Lippumyymälästä

  Cumulus-hotellin majoituspaketti (klikkaa linkkiä tai soita suoraan Cumulukseen 02-2181000, tuotetunnus SOINTU)

 Hamburger Börssin majoituspakettiMUSIIKILLINEN ILOTULITUS KULTTUURIPÄÄKAUPUNKIVUODEN PÄÄTÖKSEN KUNNIAKSI

Viime vuoden vaihtuessa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi käynnistyi Turussa Sointu-konserttien ja tanssin merkeissä. On luonnollista, että kulttuuririkas vuosi tässä kauniissa ja maamme vanhimmassa kaupungissa myös päättyy Sointu-konserttiin.

Uudenvuodenaaton Sointu-konsertteja on järjestetty jo kahdentoista vuoden ajan. Tämänkertaiset konsertit ovat järjestyksessään 16. ja 17. Tämän vuoden tähtisolistit ovat Pirkko Mannola, Ismo Kallio ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Juhani Lavén. Konsertissa kuullaan nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi solisteille ominta musiikkia. Pirkko Mannola laulaa tuttuja hittejään kuten "Kuinka rakkaus alkoi" ja "Sulle salaisuuden kertoa mä voisin". Ismon repertuaari koostuu iki-ihanista musikaalisävelmistä sekä huumoripitoisista iskelmistä. Hän esittää mm. kappaleet "Rikas mies jos oisin" ja "Meksikon pikajuna". Aikaisemmista vuosista poiketen konserttien yhteydessä ei tänä vuonna järjestetä tansseja. Kovatasoinen esiintyjäjoukko tarjoaa kuitenkin upeaa juhlatunnelmaa koko konserttitalon täydeltä.

Laulaja, näyttelijä, malli ja Miss Suomi vuodelta 1958, Pirkko Mannola, on kaikkien rakastama viihteen moniammattilainen. Mallinuransa Mannola aloitti jo teini-iässä 1950-luvun loppupuolella Suomen Trikoo Oy:n jumpperi- ja uimapukumallina. Vuonna 1958 Mannola valittiin Miss Suomeksi ja Miss Europa -kisojen 4. perintöprinsessaksi. Hänen laulajanuransa alkoi missivuoden aikana melkoisen sattuman kautta, kun juttuideaa miettinyt toimittaja Olavi Sääksjärvi otti yhteyttä Levytukun kapellimestari Kullervo Linnaan ja sopi Mannolalle koelaulun, vaikkei edes tiennyt, osaako tämä laulaa. Niin Mannola sai viikon aikaa harjoitella ja kolme laulutuntia Eero Väreeltä ennen lähtöään Helsinkiin koelauluun. Saman tien alkoivat lavaesiintymiset Kullervo Linnan orkesterin kanssa. Pari vuotta myöhemmin Mannola solmi levytyssopimuksen Saksan suurimman levy-yhtiön kanssa. Hän osallistui myös Saksan Euroviisukarsintoihin Wyn Hoopin kanssa, sijoittuen neljänneksi. Mannola jatkaa laulajan uraansa edelleen mm. kierrellen ja konsertoiden ympäri suomea Vieno Kekkosen ja Marjatta Leppäsen kanssa. Elokuvissa ja teatterissa Mannola on näytellyt vuodesta 1959 saakka. Parhaillaan hän on päätähtenä Turun Kaupunginteatterissa pyörivässä Kesäyön hymyilyä - A Little Night Music -musikaalissa. Pirkko Mannolan upea ja monipuolinen ura jatkuu edelleen aktiivisena ja se hakee vertaistaan maamme historiassa.

Ismo Kallio (s. 1935) on turkulaislähtöinen näyttelijä, joka muistetaan erityisesti hänen Mauno Koivisto -imitaatioistaan. Vähemmän tiedetty seikka on, että Kallio oli valitsijamiehenä kun Koivistoa valittiin presidentiksi vuonna 1988. Kallio on tehnyt pitkän uran elokuvan ja teatterin parissa. Hän aloitti näyttelemisen jo kymmenvuotiaana Turun lapsiteatterissa, ja ensimmäisen elokuvaroolinsa hän teki 19-vuotiaana. Ennen kuin Kallio vuonna 2004 siirtyi eläkkeelle Kansallisteatterista, hän ehti olla kiinnitettynä moneen kunnalliseen teatteriin. Kallio jatkaa näyttelemistä edelleen ja onkin yksi suomalaisten teatterilavojen suosikkinäyttelijöistä. Tähän mennessä Kallio on näytellyt myös liki 40:ssä elokuvassa. Hänen viimeisin roolinsa on Vares-elokuvassa "Huhtikuun tytöt". Näyttelemisen ohella Kallio on kunnostautunut levylaulajana. Hänen tunnetuimpia levytyksiään ovat 1960-luvun humoristiset laulut kuten "Arabi-Arab" ja "Jäkäti-jäk". Viimeisimpiin levytyksiin kuuluu vuoden 2011 alussa ilmestynyt levy "Hiihtäjän hyräily", jolla hän tulkitsee runoja Kaj Chydeniuksen sävelin.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana. Jos muistellaan Sointu-konserttien aikaisempia tähtiesiintyjiä, on mainittava ainakin Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio sekä savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala ja Lasse Kuusela. Esiintyjäkaartiin ovat kuuluneet myös tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Laulujen voimakaat tulkitsijat Anneli Saaristo ja Matti Salminen olivat konsertin solisteina vuonna 2009. Viime vuonna esiintyjäjoukkoon liittyi virolainen Mart Sander. Yllätyssolisteina konserteissa ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen. Tähän arvovaltaiseen joukkoon liittyvät nyt 1950-luvulla viihdeuransa aloittaneet kaikkien rakastamat taiteilijat Pirkko Mannola ja Ismo Kallio.


Lataa yleinen konserttijuliste
Lataa SOK-konserttijuliste
Lataa Cumulus-konserttijuliste
Lehdistöpaketti tulossa
 

© Turun Tähtituotanto Oy